Dziś przepis na smaczny i prosty obiad w klimacie włoskim. To sycące danie jest szybkie w przygotowaniu. Oto przepis.
Gotujemy makaron, ilość zależy od liczby chętnych i apetytu.
Oliwki kroimy na pół, a suszone pomidory, w zalezności od wielkości plastrów na 6 lub 8 kawałków.
Przepis na pesto, a w zasadzie jego odpowiednik znajdziecie tutaj: http://gotujacyfacet.blogspot.com/2012/10/pesto-bazyliowe.html
A troszkę inny, różniący się w zasadzie wykonaniem tutaj: http://gotujacyfacet.blogspot.com/2012/12/makaron-z-pesto-i-krewetkami.html
Pesto za każdym razem wychodzi troszkę inne. Wszystko zależy od ilości czosnku, intensywności jego smaku, ilości bazylii, soli, pieprzu i oliwy z oliwek. Oczywiście duże znaczenie ma również gatunek użytego sera długo dojrzewającego.
Możecie zrobić więcej pesto i przechowywać je w lodówce nawet przez miesiąc i dłużej.
Makaron po ugotowaniu odcedzamy, mieszamy z pesto i posypujemy oliwkami i pomidorami suszonymi.
Obiad gotowy!
Smacznego!
Smakowita prezentacja:) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńWitaj, dziękuję bardzo, było pyszne :)
UsuńTak, wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńMmmm, pychotka :)
UsuńUwielbiam takie jedzenie. Zastanawiałam się co jutro zrobić na obiad.
OdpowiedzUsuńTo danie jest świetne a co najważniejsze szybkie. Mam zamrożone pesto.
Dziękuję za podpowiedź!!!!!!!
Serdecznie pozdrawiam:)
Witaj Lusiu! Smacznego, makaron naprawdę wyszedł pyszny :) Serdeczności!
Usuń