Ostatnie kilka dni spędziłem w Rzymie. Poleciałem do Wiecznego miasta w ubiegły poniedziałek, a wróciłem wczoraj wieczorem. W niedzielę przed wyjazdem zrobiliśmy sobie pyszne i sycące śniadanie. Była jajecznica na kiełbasie z cebulą i szczypiorkiem oraz kanapki i pomidory. Oto jak można szybko przygotować wspaniałe śniadanie, które zaspokoi nawet najbardziej wilczy apetyt!
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle klarowanym.
Następnie do kiełbasy dodajemy poszatkowaną cebulę.
Gdy cebula się zeszkli dodajemy jajka oraz pokrojony szczypior. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem oraz niewielką ilością soli.
Do jajecznicy podajemy pokrojonego w plasterki pomidora ze szczypiorkiem. Serwujemy też kanapki zrobione z chleba z domowego wypieku. Przepis na chleb znajdziecie TUTAJ oraz TUTAJ
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz