sobota, 23 lutego 2013

Babeczki na słono

Dziś kolejny przepis na szybką i smaczną przystawkę. Babeczki na słono zawsze się sprawdzają. Są dekoracyjne i wciąż dosyć rzadko spotykane. Będziemy potrzebować słone babeczki (mogą być gotowe) twarożek, szczypiorek, 2 spore ogórki konserwowe i jedną średnią cebulę. 

Ogórka i cebulę drobno szatkujemy.


Szczypiorek drobno kroimy. Twarożek przekładamy do miseczki, dodajemy wszystkie pozostałe składniki i porządnie całość mieszamy.


Następnie tak przygotowaną masą uzupełniamy babeczki. Na wierzch kładziemy kawałki łososia wędzonego. Przystawka już gotowa. Smacznego!


2 komentarze:

  1. Witaj Andrzeju!
    Twoje pikantne babeczki to strzał w "10"
    Gratuluję pomysłów!
    Życzę miłej niedzieli.
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witaj Łucjo! Serdecznie dziękuję za miły komentarz :) Taka mała i szybka w przygotowaniu przekąska, a cieszy oko i pieści podniebienie smakiem. Pozdrowienia.

      Usuń