wtorek, 5 listopada 2013

Sałatka z krewetkami na kolację

Co powiecie na sałatkę z krewetkami? Na kolację! Pychotka!

Dziś króciutko i bez żartów. Oto składniki:

- 2 liście sałaty lodowej,
- 1 pomidor,
- kawałek ogórka,
- 1 ogórek konserwowy,
- kilka kawałków ogórków po meksykańsku (z mojego przepisu blogowego),
- ser sałatkowy,
- 12 krewetek tygrysich,
- oliwa z oliwek,
- sos balsamiczny,
- świeżo mielony pieprz.


Sałatę rwiemy na kawałki, warzywa i ser kroimy w kostkę, oprószamy świeżo mielonym pieprzem, polewamy oliwą z oliwek. Krewetki krótko obgotowujemy, odcedzamy, obieramy z ogonków i układamy na sałatce. Całość polewamy słodkim sosem balsamicznym (np. orzechowym albo gruszkowym).

Smak jest fantastyczny. Coś pięknego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz