Składniki:
- 500 g filetów z piersi indyczej (5 sztuk),
- 10 cienkich plasterków boczku,
- 5 plastrów sera żółtego,
- przyprawy (sól, pieprz świeżo mielony, odrobina oregano, bazylii i majeranku, mielona ostra papryka),
- tłuszcz do smażenia,
- odrobina masła.
Filety lekko rozbijamy (przez folię).
Następnie na rozbity filet nakładamy plaster sera oraz 2 plastry boczku. Całość doprawiamy wymienionymi wyżej przyprawami.
Zwijamy mięso z serem i boczkiem. Tak zrobione roladki obsmażamy z jednej strony, przewracamy je na drugą, spinamy wykałaczką i obsmażamy z drugiej strony.
Lekko obsmażone roladki przekładamy do naczynia żaroodpornego, na no naczynia nakładamy małe kawałki masła i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do +150 stopni przez ok. 7 minut.
Tak przygotowane roladki możemy podać z buraczkami i kluseczkami.
Coś pysznego! Smacznego!